Tuin en park

Tuin en park rondom Huis Zonnebeek zijn alleen toegankelijk voor bijzondere activiteiten en op aanvraag. Hieronder staat een aantal van zulke bijzondere activiteiten. Voor nadere informatie, kunt u contact opnemen met de beheerder Ben van Sark.

Feestelijke tuinevenementen

Het enorme gazon achter het Huis en de aangrenzende boomgaard bieden veel ruimte en een schitterende entourage voor het houden van feestelijke evenementen in de openlucht, meestal in combinatie met gehuurde tenten. Het maximum aantal gasten/deelnemers is afhankelijk van de exacte gewenste locatie, van het programma e.d. De gewenste catering en andere faciliteiten kunt u bespreken met onze beheerder, Hij kan u adviseren en informeren over mogelijkheden.

Tuinrondleidingen (voor groepen)

In het uitgestrekte park (10 ha) kunnen in overleg rondleidingen worden gegeven. Bijzondere onderdelen daarbij zijn de bloementuin, de ommuurde voormalige moestuin (thans kwekerij) en de theekoepel. Daarbij kan ook de historie van de tuin worden belicht. 

Culturele evenementen

De omgeving van het Huis en het park bieden een prachtig decor voor (kortdurende) culturele manifestaties, zoals concerten, theaterproducties, beeldende kunst. Ook andere passende evenementen zijn mogelijk, bijvoorbeeld verband houdend met tuinen, natuur of erfgoed. Uw wensen of ideeën kunt u voorleggen aan beheerder Ben van Sark.

Stijlvolle foto-shoots

Het park en vooral ook de gevels van het Huis vormen een prachtig decor voor stijlvolle en romantische foto’s. Dit kan zijn voor een privé-doel zoals bruidsfoto’s, maar ook voor meer zakelijke toepassing, zoals mode-collecties of een product-presentatie.